Schriftelijke vragen over opvang vluchtelingen Oekraïne

ukraine-gd1a8d810d_1280.png
Gerdien Maaijen.JPG
Door Gerdien Maaijen op 7 maart 2022 om 10:00

Schriftelijke vragen over opvang vluchtelingen Oekraïne

Op 3 maart heeft Gerdien Maaijen namens bijna alle raadsfracties een aantal schriftelijke vragen gesteld aan het college naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne. Door deze oorlog zijn er heel veel mensen op de vlucht geraakt. Als ChristenUnie Overbetuwe zoeken wij naar wegen om onze solidariteit met Oekraïne en haar bewoners te tonen.

In onze vragen hebben we gevraagd over of er al verzoek binnen zijn gekomen om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen en welke mogelijkheden het college daarvoor ziet. Daarnaast vragen we of er al contacten zijn met Takecarebnb om te werken met gastgezinnen in Overbetuwe.

Het COA meldt dat er een groot tekort is aan opvangplaatsen voor vluchtelingen in Nederland. Een goede opvang van Oekraïense vluchtelingen brengt daardoor extra uitdagingen met zich mee en vraagt om creatieve oplossingen. Takecarebnb heeft een creatieve en goede manier gevonden om de opvang van statushouders te ontlasten door hen tijdelijk onder te brengen bij particulieren. De overname van reeds in de opvang aanwezige statushouders door Takecarebnb kan ruimte maken voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het COA stimuleert het logeren via Takecarebnb.

De vragen zoals we die aan het college gesteld hebben en de antwoorden vanuit het college zijn terug te vinden via deze link naar de website van de gemeenteraad. 

Daarnaast is voor meer informatie over het bieden van hulp deze link.