Een korte terugblik in een verkiezingsjaar

Molen van Herveld
Gerdien Maaijen.JPG
Door Gerdien Maaijen op 17 januari 2022 om 14:47

Een korte terugblik in een verkiezingsjaar

Een politiek jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen kan heel dubbel zijn: aan de ene kant willen partijen graag nog bepaalde zaken afronden om de komende vier jaar met frisse ideeën te beginnen en aan de andere kant is het nog heel vaak stilte voor de storm zijn, met alle voorbereidingen voor 2022. Met corona is ontmoeting helaas beperkt gebleven: digitaal vergaderen en beperkte werkbezoeken.

Wat is er in 2021 wél gebeurd? Een van de meest in het oog springende zaken voor de ChristenUnie is natuurlijk het recente afscheid van Hanny van Brakel en mijn start als raadslid en fractievoorzitter. Daarnaast heeft de fractie assistentie gekregen van Arjan Westerveld. Door alle wisselingen in de fractie blijft versterking zeer gewenst. Meld je dus vooral, mocht je meer willen weten.

Ondanks de personele veranderingen heeft de fractie veel bijgedragen aan het besturen van onze gemeente. Ook al is onze fractie klein, wij willen betrouwbaar zijn in ons werk. Daarom worden extra taken in de raad door ons actief opgepakt, alle dossiers nauwgezet gevolgd, vergaderingen betrokken bijgewoond en besluiten afgewogen genomen. Waar het kan, werkt de ChristenUnie bewust en actief samen met andere partijen op dossiers waar ons geluid kan versterken. Dat geldt met name voor duurzaamheid en aandacht voor wie dat nodig heeft. Naast onze politieke inzet op bijvoorbeeld preventie en veiligheid in het algemeen, heeft de ChristenUnie initiatief getoond op een aantal onderwerpen, in het bijzonder:

  • Regelmatige waardering voor vrijwilligers;
  • Groene daken op het Multifunctioneel Centrum (MFC) Randwijk en Multifunctioneel Sportcentrum (MFSC) Elst;
  • Drie zaaldelen voor verenigingen in De Wanmolen Zetten, wat mogelijk is gemaakt door het amendement van de ChristenUnie net voor de verkiezingen in 2018 om drie zaaldelen te onderzoeken;
  • Initiatiefvoorstellen om als gemeente via raadsrapporteurs meer grip te krijgen en te houden op regionale samenwerkingsverbanden (betreft ongeveer 11% van de begroting);

Kortom, met veel betrokkenheid zet de ChristenUnie zich in voor iedereen in onze mooie gemeente! En dat blijven we na de verkiezingen op 16 maart 2022 graag doen. Al ons verkiezingsprogramma lezen? Dat kan hier. Binnenkort delen we meer plannen voor de periode 2022-2026. Blijf je ons volgen?

------------

Meer weten over het reilen en zeilen van de afdeling Overbetuwe? Het jaarverslag van onze afdeling is hier beschikbaar.