"Hulpverleningsvoertuigen zijn van essentieel belang"

Spoedeisende hulp, Ambulance.jpg
Gerdien Maaijen.JPG
Door Gerdien Maaijen op 7 december 2021 om 17:00

"Hulpverleningsvoertuigen zijn van essentieel belang"

We merken in deze coronacrisis hoe belangrijk goede zorgverlening is en hoe waardevol het is als we dus zorg dichtbij ook niet afschalen. De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) draagt daar onder andere zorg voor door het aantal hulpverleningsvoertuigen in een regio en de opkomsttijd van hulpdiensten en specialistische teams vast te leggen. Deze opkomsttijd is recent verhoogd van 15 naar 20 minuten, wat niet alleen wij als ChristenUnie maar ook de gemeente Overbetuwe hoogst onwenselijk en onverantwoord vindt.

Op de raadsvergadering van 7 december wordt op initiatief van de ChristenUnie en de PvdA daarom een raadsbrede motie ingediend om de burgemeester te steunen en het ongenoegen van de raad over bovengenoemde beslissing te uiten. De burgemeester zit in het algemeen bestuur van de VGGM en heeft daarin aangegeven dit besluit niet te kunnen steunen. Hulpverleningsvoertuigen zijn van essentieel belang voor goede zorgverlening en veiligheid in zowel Overbetuwe als de regio.

Gerdien Maaijen: "Door deze motie willen we ons ongenoegen over het besluit van de VGGM benadrukken. Het zou mooi zijn als andere gemeenten volgen. En we hopen natuurlijk dat de VGGM hierdoor nog tot andere inzichten komt. Dit heeft niet alleen invloed op Overbetuwe, maar golft door in de hele regio."