Nieuwjaarsreceptie en ledenvergadering

Uitnodiging nieuwjaarsreceptie en ledenvergadering DV 4 januari 2024

Overbetuwe-Rijk van Nijmegen
Uitnodiging nieuwjaarsreceptie en ledenvergadering DV 4 januari 2024

Terugblik en vooruitzichten van de ChristenUnie

Beste leden, 

Als voorzitter van de kiesvereniging Overbetuwe wil ik graag met jullie terugkijken op de recente gebeurtenissen en vooruitblikken op het komende jaar. Op 22 november vonden de Tweede Kamerverkiezingen plaats, waarbij ons verkiezingsprogramma "Geloof, hoop en liefde voor Nederland" centraal stond. De ChristenUnie gelooft in positieve verandering en hoopt op een betere toekomst. Onze focus ligt op kwaliteit boven kwantiteit.  Wij (ChristenUnie) geloven dat God de aarde heeft gemaakt en dat we daar goed voor moeten zorgen. Daarom willen wij zo goed mogelijk zorgen voor de natuur, de mensen en de dieren. Er zijn grote problemen die we samen moeten aanpakken. Als we het samen doen kunnen we veel bereiken. 

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de 10 belangrijke keuzes in ons programma, beschikbaar op onze website: https://www.christenunie.nl/verkiezingsprogramma. 

Helaas waren de verkiezingsresultaten voor de ChristenUnie teleurstellend. We erkennen de verantwoordelijkheid van partijen met veel zetels om een nieuw kabinet te vormen. Tegelijk kijk ik met zorg naar deze uitslag. Omdat ik vrees voor verdere polarisatie. Ons land is gebouwd op minderheden die elkaar heel houden en elkaar weten te vinden. Bij de ChristenUnie ligt ons fundament in idealen, niet in macht. We willen dienstbaar zijn aan onze hemelse Vader en streven naar zorg voor elkaar en de schepping. Dit blijft onze missie, en de nieuwe fractie in Den Haag zal dit voortzetten. 

Als inspiratie voor het nieuwe jaar delen we de woorden uit Jesaja 43: "Ik heb je bij je naam geroepen, je bent van mij." We hebben daarmee een mooie hoop voor de toekomst. Ook jij bent geroepen bij je naam? Volg je Hem? 

Helaas moesten we een geplande ledenvergadering/verkiezingsbijeenkomst annuleren. Daarom hebben we besloten om aan de traditionele nieuwjaarsreceptie een klein formeel onderdeel toe te voegen in de vorm van een ledenvergadering. We nodigen jullie van harte uit om op donderdag 4 januari tussen 16.00 en 18.00 uur samen het nieuwe jaar te beginnen en te kijken naar wat 2024 zal brengen. Kom je ook naar de Kievitshof 7 in Elst?  U kunt zich opgeven door deze mail te beantwoorden.

In verbondenheid en met hartelijke groeten, 

Jan Luursema Voorzitter Kiesvereniging Overbetuwe 

 thumbnail_janluursema2023

 

Agenda ledenvergadering

  1. Opening
  2. Verslag vorige ledenvergadering, 14 november 2022, zie bijlage

  3. Begroting 2024, Jaarrekening 2022, verslag kascontrole, zie bijlage

  4. Benoeming kascontrolecommissie

  5. Jaarverslag 2022 secretaris, zie bijlage

  6. Bestuurssamenstelling: aftredend en herkiesbaar dhr. Jan Luursema

  7. Uit de gemeenteraad/fractie

  8. Rondvraag

  9. Sluiting

Lees meer op onze site