Hanny van Brakel stopt als raadslid

DSC_8051[1].jpgwoensdag 21 juli 2021 12:45

Hanny van Brakel-Huijgen neemt na de raadsvergadering van 5 oktober officieel afscheid als raadslid van de ChristenUnie in Overbetuwe. Na 20 jaar actief zijn in de lokale politiek van de Overbetuwe, waarvan de laatste 15,5 jaar als raadslid en fractievoorzitter kiest Hanny graag een eigen moment om haar raadswerk af te ronden. In die jaren is ze maar liefst 4 keer de verkiezingen ingegaan als lijsttrekker.

In de afgelopen vijftien jaar hadden zorg, welzijn en jeugd altijd haar onverdeelde aandacht. Wat Hanny daarnaast kenmerkt is haar betrokkenheid en interesse: ze was altijd aanwezig bij allerlei werkbezoeken en individuele ontmoetingen met inwoners, bedrijven en instellingen.

Daarnaast was ze ook sinds 2011 gekozen als waarnemend raadsvoorzitter en voorzitter van het presidium. Een functie waar Hanny zich verantwoordelijk voor voelde en die zij met veel plezier heeft vervuld. Het meest uniek in die tien jaar vond ze naar eigen zeggen de maand april 2019, toen ze een aantal bijzondere raadsvergaderingen mocht voorzitten rondom het afscheid van oud-burgemeester Van Asseldonk en de installatie en beëdiging van de huidige burgemeester Hoytink-Roubos. Ook waardevol aan die rol waren de diverse speeches namens de raad, bijvoorbeeld bij een afscheid, jubilea en bij andere activiteiten namens het gemeentebestuur zoals tijdens de 4-mei-herdenking.

Hanny: “Mijn inzet en aandacht was er voor alle inwoners .Ik ben heel dankbaar voor kracht, en gezondheid die God steeds gegeven heeft om dit werk zo lange tijd te mogen doen , trouw te zijn en recht te doen in de te nemen besluiten. Ook dankbaar voor de steun die ik in al die jaren heb mogen ervaren van kiezers, de lokale afdeling en bestuur van de ChristenUnie. En zeker kijk ik terug op een goede samenwerking met het College, de Griffie en de ambtelijke organisatie en met mijn collega’s in de raad.

Het bestuur van ChristenUnie Overbetuwe dankt Hanny voor haar jarenlange inzet voor de ChristenUnie in de gemeente. Voorzitter Jan Luursema: “Hanny heeft vanaf het ontstaan van de gemeente Overbetuwe op 1 januari 2001 met haar bijdrage een zeer waardevolle en betekenisvolle en eerbiedwaardige bijdrage geleverd namens de ChristenUnie. Zij heeft aangetoond dat ook een eenpersoonsfractie, samen met burgerraadsleden betekenis voor een gemeente heeft.”

« Terug